Google AdWords uitbesteden

De Vlierlanden

Ommen - Ommen
Toekomstig aanbod

Koopprijzen n.n.b.

Over dit project

Aangenaam wonen op de grens van stad en land
Een woonwijk waar het buitenleven centraal staat. In deze vrolijke, sierlijke omgeving met een mix van jong en oud samenleeft. Ieder plekje in deze rustige, open en duurzame wijk heeft zijn eigen karakter en een unieke locatie in de wijk. Het nieuwe gebied heeft een dorpskarakter. Waar de natuur en het boerenbuitenleven behouden zijn. Met de afwisselende bouw, natuurlijke inrichting en een diversiteit aan mensen voel je je snel thuis. De Vlierlanden past als een puzzelstukje in de natuurlijke, groene en bosrijke omgeving van Ommen.

Ruimte, groen en buiten. Een plek waar iedereen zich thuis voelt…

In De Vlierlanden heb je het gevoel dat je op de grens van stad en land woont. Het thema landelijk wonen is de basis voor alle bebouwing en de inrichting van de openbare ruimte.

Door het leggen van verbanden met het buitengebied kan De Vlierlanden een gebiedseigen karakter krijgen. Hierdoor wordt het geen willekeurige wijk, maar een wijk die in Ommen hoort.

De planstructuur is geïnspireerd op de traditionele patronen en openbare ruimten van kleine nederzettingen en buurtschappen. De interpretatie hiervan met typerende stedenbouwkundige ruimten en een overwegend traditionele invulling van het beeld van gebouwen en buitenruimten leiden tot een 'couleur locale'. Het toekomstig stratenpatroon van lanen, linten, straatjes en plantsoenen zal ogen alsof het in de tijd is gegroeid en met variatie aan woningen is ingevuld. Voor de realisatie van dit inspiratiebeeld worden de volgende uitgangspunten gehanteerd in de ontwikkeling van De Vlierlanden. Aspecten die hierbij een rol spelen zijn:

Altijd zicht op groen:
Groen wordt ingezet als woonkwaliteit in het totale gebied van De Vlierlanden. Niet alleen als grotere structuren aan de randen van de woonvelden maar zal ook dicht bij de woningen in de woonvelden worden gebracht. Op deze manier is er altijd zicht op groen.

Ruimte en privacy:
Ruimte voor groen en water in combinatie met ruime tuinen zorgen voor een ruimtelijke beleving in de buurt. Niet hutje mutje maar met voldoende afstand tussen de woningen.

Meanderende wegen:
Straten zijn niet lang en recht, maar hebben een gebogen vorm waardoor de beleving telkens anders is.

Een informele ordening:
Woningen staan niet allemaal in dezelfde rooilijn, staan niet allemaal evenwijdig aan de weg en worden soms prominent in het zicht of juist meer verscholen geplaatst op de kavel.

Een gevarieerd straatbeeld:
De straten zijn afwisselend met korte rijen met woningen afgewisseld door vrijstaande woningen en twee-onder-één-kap woningen.

Meer informatie

Kenmerken

Project
De Vlierlanden
Koopwoningen
116
Type woningen
2-onder-1-kap, Tussenwoning, Vrije kavel, Vrijstaand

Voorzieningen

Parkeren
Parkeerplaats
Tuin
Tuin, Tuin Rondom
Bijgebouwen
Berging (steen), Schuur (hout)
Eigendom
Volle eigendom
Voorz. binnen 1 Km.
Winkelcentrum

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Ommen.

Aanmelden