Specialisten

Samen op zoek naar een harmonieus geheel

“Elk interieurontwerp dat ik aflever is het resultaat van een mooie samenwerking met mijn klant”, zegt Priscilla Dankelman van PD Interieurontwerp. “Het eindresultaat is altijd gebaseerd op de inbreng van mijn klant, gecombineerd met mijn kennis en expertise. Mijn klant is diegene die er gaat wonen, en die moet zich volledig kunnen identificeren met het ontwerp. In een proces met verschillende contactmomenten bepalen we samen de juiste stijl, indeling en sfeer. Daarnaast zorg ik ervoor dat er een evenwichtig geheel ontstaat.”

Priscilla startte ruim een jaar geleden haar eigen onderneming PD Interieurontwerp. Maar daarvóór had de Ommense al veel kennis en ervaring opgedaan in het vakgebied. Na een MBO-vakopleiding Ruimtelijke Vormgeving en diverse aanvullende cursussen en stages studeerde ze af aan de Jan des Bouvrie-academie, een HBO-opleiding. “Deze achtergrond aan opleidingen geeft me een voorsprong”, zegt ze. “Tijdens mijn opleiding richtten we ons op het denken vanuit concepten: ontwerpen die vanuit een overkoepelende visie zijn gecreëerd en waar altijd een rode draad doorheen loopt. Hierdoor kunnen mijn klanten altijd rekenen op een samenhangend ontwerp dat eenheid uitstraalt. Want ik merk dat mensen juist dát vaak het moeilijkst vinden. Meestal hebben ze wel bepaalde ideeën over wat ze willen, maar slagen ze er niet in om daar een harmonieus geheel van te maken. Een interieur moet niet alleen mooi, maar ook kloppend zijn.”

Stappenplannen

Als leidraad biedt PD Interieurontwerp twee stappenplannen aan: een standaard-pakket en een compleet-pakket. Hiermee kun je, mede op basis van je wensen en je budget, samen met Priscilla stapsgewijs toewerken naar je droominterieur. “Dat doen we in vijf heldere stappen”, vertelt ze. “Daarmee bepalen we samen de juiste stijl, indeling en sfeer. Als blijkt dat we op één lijn zitten, werk ik het conceptontwerp uit tot een gedetailleerd interieuradvies, gebundeld in een brochure.”

Elke samenwerking begint met een vrijblijvend kennismakingsgesprek (stap 1). “Hierin bespreken we al je woonwensen”, legt Priscilla uit. “Ik stel vragen over je leefsituatie, bekijk de ruimte en maak foto’s voor een zo compleet mogelijk beeld. Ik laat mensen vaak ook alvast afbeeldingen verzamelen van wat ze mooi vinden, bij voorkeur op Pinterest. Ook ontvang ik graag een bouwtekening van je woning, en foto's en afmetingen van meubelen die klanten graag willen meenemen in het nieuwe ontwerp.”

Op basis van je wensen en eisen stelt Priscilla een offerte op (stap 2). Als je daarmee akkoord gaat, gaat zij voor je aan de slag. In een grondige analyse kijkt ze onder meer naar het woningtype, de functies van de ruimte en eventuele bruikbare elementen uit het bestaande interieur. “Vervolgens ga ik schetsen en puzzelen tot alles klopt.”

Standaard en Compleet pakket

Dit resulteert in het Voorlopig Ontwerp (stap 3), dat Priscilla in 3D-afbeeldingen digitaal bij je aanlevert. Zij verwerkt je feedback en aanpassingen in een Definitief Ontwerp (stap 4), een prachtig kloppend geheel, dat zij in de vorm van een geprinte brochure persoonlijk bij je komt afleveren. Tot slot volgt de Realisatie (stap 5): de uitvoering van het interieurontwerp.

Deze stappenplannen biedt PD Interieurontwerp aan in twee opties. Met een standaardpakket kun je zelf verder aan de slag. “Aan de hand van mijn brochure ga je naar de winkel en laat je je adviseren. Je zoekt dus zélf meubelen en materialen uit. Ik blijf uiteraard wel beschikbaar voor vragen.”

Wie meer hulp nodig heeft, kan kiezen voor het compleet-pakket. PD Interieurontwerp helpt je dan bij de realisatie. Priscilla: “Tijdens het gehele ontwerpproces maak ik een shoppinglist met gekozen meubelen, gordijnen en andere materialen. Als je wilt kan ik offertes opvragen bij mensen uit mijn netwerk. Ook voor maatwerk kan ik je in contact brengen met de juiste mensen.”

Op de website www.pdinterieurontwerp.nl staan de verschillende pakketten beschreven, inclusief hun tarieven. Ook staan hier de vijf heldere stappen beschreven die leiden tot het interieurontwerp van je dromen.


PD Interieurontwerp
Sperwer 22, 7731 KB Ommen
T06 13 28 25 29
www.pdinterieurontwerp.nl
info@pdinterieurontwerp.nl